maandag 29 april ‘Diner-met-Thema’

Maandag 29 april is er een bijzonder diner. We zullen genieten van een drie gangen. En alle kenmerken van een Heelvoetsaam- maaltijd zijn aanwezig. Je krijgt alleen kans om letterlijk een kijkje in de keuken te nemen. Deze avond zal als thema hebben: Hoe maken we granen en peulvruchten licht(er) verteerbaar?

Zeker in de aanvang van de overstap naar een meer veganistisch eetpatroon wordt mij gezegd: ‘het is zulke zware kost’. Wanneer deze mensen dan een keer komen dineren, is men vaak verbaasd hoe goed een Heelvoetsaam-maaltijd (be)valt. Het lichaam, maar zeker ook de darmen zijn rustig. De buik voelt lekker aan. Winderigheid of ander ongemak in darmen worden niet of nauwelijks gemeld. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Daarover gaat deze avond. Aan de orde komen Kookaspecten als het wassen, het weken, het opkoken, afschuimen, gebruik van wieren en kruiden. Maar ook het ontvankelijk maken van het lichaam voor de maaltijd krijgt aandacht.

Welkom vanaf 18.15 uur. We beginnen om 18.30 uur. Sluiting is rond 20.45 uur. Aanmelden door een berichtje te sturen naar minke@heelvoetsaam.nl

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.