Derde editie van plandeltocht langs Kanaal door Voorne succesvol

Zaterdagochtend 9 uur verzamelde een groepje mensen zich bij dansacademie RiJo voor de plandeltocht langs het Kanaal door Voorne.

Na een eerste tocht door een snijdende vrieskou en eentje in stromende regen, waren de weergoden deze keer goedgemutst. Deze derde editie vond plaats onder een stralend blauwe hemel en bij aangename temperaturen.
Vijf paar handen raapten zwerfvuil op uit de acht meter brede groenstrook. Tegelijkertijd was er van alles te zien en te beleven. Het lange gras kriebelde en de brandnetels lieten jeukplekken achter op blote benen.  Dat mocht de pret niet drukken, want er viel volop te genieten van onder meer bloeiende smeerwortel, egelskop, moerasandoorn, valeriaan. De bloemen werden druk bezocht door bijtjes  en hommels. Koolwitjes en een enkel zandoogje dansten vrolijk. De achterlijfjes van (parende) waterjuffers straalden hun prachtigste blauw en verhoogden de opgetogen stemming.
De hele groenstrook vanaf de burgemeester van Aarsebrug bij de Sprong tot aan de IJzerenbrug bij de Nijverheidsweg is vrijgemaakt van zwerfvuil.  Een overvolle kruiwagen was het eindresultaat.Met grote voldoening en verrijkt met natuurervaringen ging een ieder huiswaarts om zijn/haar eigen weg te vervolgen.

De volgende plandeltocht is zaterdag 7 september. Plaats en tijdstip worden nog bekend gemaakt. Volg de berichtgeving op Fijnjetezien, op Heelvoetsaam.nl, op Nextdoor.nl of in de lokale media.

Reacties zijn gesloten.