Voetreflexmassage

Wat is voetreflexmassage?

Voetreflexmassage is een behandeltechniek, die ervan uit gaat dat alle organen en lichaamsdelen in verbinding staan met plaatsen op de voeten. Schematisch worden zones en reflexpunten in de voeten aangeraakt en gestimuleerd. Dit levert direct een reactie op in het lichaam. Vooral de eerste keer is dit niet altijd aangenaam. Soms kan het zelfs zeer onaangenaam aanvoelen.
Hieraan valt af te lezen dat het betreffende lichaamsdeel niet goed functioneert. Er hoeft niet meteen sprake te zijn van ziekte. Weefselspanningen en afvalstoffen kunnen de energiedoorstroming belemmeren en pijnsensaties geven.
De behandeling heeft als resultaat dat delen van het lichaam (als het hart, de lever, de milt) en lichaamssystemen (als spijsvertering, hormoonstelsel) een stimulering krijgen waardoor er een betere doorbloeding en energiedoorstroming plaats gaat vinden. Het zelfhelend vermogen van het lichaam krijgt een duwtje en het lichaam kan zich herstellen. Systemen raken beter op elkaar afgestemd.
Na een aantal keren worden de behandelingen vaak als aangenaam ervaren en raakt het lichaam in een natuurlijke evenwichtstoestand (homeostase). In deze evenwichtstoestand zullen de organen van het lichaam terug kunnen keren naar een normaal functioneren.
Ook gezonde mensen zullen de weldadige uitwerking van een voetreflexmassage ervaren. Een behandeling eens in de drie maanden raad ik aan als heilzaam lichaamsonderhoud.

Hoe werkt voetreflexmassage?

Levensprocessen die zich hebben vastgezet, worden door voetreflexmassage weer in beweging gebracht. Als een orgaan of lichaamsdeel niet helemaal goed werkt, weerspiegelt zich dat in de voeten. Op het reflexpunt in de voet die overeenkomt met een niet goed functionerend lichaamsdeel ervaren we meestal pijn. Daar is een blokkade. Er stroomt daar minder bloed en lymfevocht. Afvalstoffen worden moeilijker afgevoerd, voedingsstoffen moeilijker aangevoerd.
Het bloed dat meer gaat stromen, geeft het lichaam warmte en bovenal nieuwe kracht. Hierdoor worden ook de emoties verwerkt en geestelijke spanningen losgelaten. We krijgen inzicht in ons eigen leven en worden ons weer bewust van de plaats in het geheel. Een behandeling zet je letterlijk terug in je levenskracht. Terug in je eigenheid.

Effecten van voetreflexmassage?

De voeten worden gemasseerd, de massage zorgt ervoor dat afvalstoffen worden losgelaten en uitgescheiden gaan worden. Het lichaam als geheel wordt gereinigd en gesmeerd. Daarnaast is een voetreflexmassage vaak ontspannend. De technieken welke worden gebruikt zullen niet “kriebelig” aanvoelen.
Een voetreflexmassage heeft onder andere de volgende effecten:
*Verbetert de doorbloeding
*Ontspant en ontstresst
*Afvalstoffen gemakkelijker afvoeren
*Preventie van klachten
*Behandeling van klachten

Voetreflexpressuur

In de Chinese geneeswijze wordt uitgegaan van meridianen die in ons lichaam lopen en waardoorheen levensenergie (zogenaamd Chi) zich verplaatst. Middels druk op 73 specifieke acupunten op de voet, kan de energie weer op gang of op het juiste niveau gebracht worden. Om een acupunt goed te stimuleren moet een diepe druk uitgeoefend worden. Hiervoor gebruik ik als hulpmiddel een houten pressuurstokje. Een lichte druk die nauwelijks voelbaar is zal niet werken.
Een voetreflexpressuur behandeling is intensiever dan een voetreflexmassage.

Ontspannende lichaamsmassage

De belangrijkste ingang om de levensstroom te verbeteren gaat via de voeten. Daarnaast kunnen handmassage, gezichtsmassage, rug- en/of buikmassage onderdeel zijn van de behandeling. Alles natuurlijk in overleg met de cliënt.

Reacties zijn gesloten.